Greutatea singurătății purtata pe picioare

Stătea singura, cu o plasa mare de cumpărături sprijinită pe marginea de beton a parcării.  În jurul ei era plin de tineri,unii întorși de la distracție,  alții întorși  de la serviciu.  Cu toții în stația de autobuz.

scris1M-a întristat să-i  văd picioarele umflate de începutul căldurii acestui an. Apoi postura sa m-a trimis cu gândul la o camera goala, mobilata sumar și plina de cărți.  Fără fotografii. Fără amintiri. Totul aranjat discret cum poți găsi doar intr-o locuință ocupata doar de o persoana în vârstă.

Întipărită aceasta senzație pe creier, toate gândurile mi-au zburat spre persoanele dragi ajunse la o anumita vârstă.  Și mi-am dorit atat de mult ca ei sa nu cunoasca  singurătatea de a face cumpărăturile, de a aștepta autobuzul, de a cara bagajele de unul singur. Clipele acelea, in momentele acelea nu ar trebui trăite de unul singur.

Dar poate perspectiva mea nu se aplica deloc acelei doamne. În esență,  a fi singur te învata să fii puternic,  sa te descurci,  sa te organizezi și sa faci cât poți de bine  din ceea ce ai. Nu e pentru toți singurătatea,  cred ca se învață compania ei. Riscul e ca poate se ajunge a nu mai stii/a nu mai vrea sa petreci timp cu alții. Aici își pune amprenta viața pe care ai avut-o, posibilitățile,  ceea ce ai văzut,  ceea ce ai trăit.  Experiența.

Rotile se învârt iar pașii continua sa poarte greutatea. Nu au de ales.

Se merge înainte,  mereu.

Zicea cineva: chiar și când nu mai poți, tot mai poți puțin!

Lasă un comentariu